Home 5 Patiënt 5 Wat doet Scheldezoom

Wat doet Scheldezoom?

Uw kennismaking met ons begint vrijwel altijd in het ziekenhuis of een andere zorginstelling. Scheldezoom Farmacie levert met name farmaceutische zorg en advies voor patiënten en cliënten in ziekenhuizen, verpleeghuizen en revalidatieklinieken. Daarnaast zorgen wij voor uw specialistische geneesmiddelen die u thuis gebruikt. 

Thuis 
Heeft u specialistische medicatie voorgeschreven gekregen door een medisch specialist? Dan is de kans groot dat u het afhaalt bij één van onze ziekenhuis locaties of het door ons thuisbezorgd krijgt. 

U kunt dan denken aan geneesmiddelen tegen onder andere kanker of reuma. Deze middelen zijn uitsluitend via de ziekenhuisapotheek verkrijgbaar en dus niet via uw apotheek om de hoek. 

In het ziekenhuis 
Wordt u behandeld of opgenomen in het ziekenhuis? Dan zorgen wij voor uw veilige medicatie. 

Tijdens het preoperatief spreekuur (POS) spreekt u onder andere met een van onze apothekersassistenten. Zij nemen samen met u uw actuele medicatie door en geven waar nodig advies. 

Gedurende uw opname zorgt de ziekenhuisapotheek voor alle geneesmiddelen die tijdens uw verblijf nodig zijn. De ziekenhuisapotheker en zijn team zorgen dat u veilig en verantwoord medicatie ontvangt. 

Bij ontslag uit het ziekenhuis zal de ziekenhuisapotheek u samen met de verpleging informeren over de medicatie die u na uw opname kunt blijven gebruiken of mag stoppen. 

In een zorginstelling 
Cliënten en patiënten van meerdere verpleeginstellingen en revalidatieklinieken krijgen mede dankzij Scheldezoom Farmacie dagelijks de juiste medicatie op veilige wijze aangereikt door de verpleging. Wij controleren de voorgeschreven recepten en zorgen ervoor dat uw medicatie tijdig in de zorginstelling aanwezig is. 

Scheldezoom Farmacie verpakt een groot deel van uw medicatie in een medicijnrol, ookwel Baxterrol, waardoor uw medicatie overzichtelijk en veilig per inname moment voor u beschikbaar is.