Patiënt

Sommige geneesmiddelen worden altijd verstrekt door de ziekenhuisapotheek. Scheldezoom Farmacie is de ziekenhuisapotheek in de Zeeuwse ziekenhuizen Adrz en ZorgSaam. Daarom leveren wij specialistische geneesmiddelen aan u in plaats van uw eigen lokale apotheek.

De behandeling met deze middelen komt voor rekening van het ziekenhuis. Het betreft onder andere geneesmiddelen bij reuma (TNF-a remmers) en middelen ter bevordering van de vruchtbaarheid.

Na uw polibezoek ontvangt Scheldezoom Farmacie een recept van uw arts. Wij zullen vervolgens telefonisch contact met u opnemen om een leverafspraak te maken. Tijdens het contact met een van onze apothekersassistentes zullen we uw gegevens controleren op juistheid.

Indien u uw geneesmiddel ontvangen heeft, is het belangrijk dat uw openbare apotheek of apotheekhoudende huisarts hiervan op de hoogte is. Dan blijft uw medicatiedossier ook daar compleet. Daarom vragen wij uw toestemming om uw geneesmiddelengebruik te mogen delen met uw openbare apotheek of apotheekhoudend huisarts. Uw toestemming (of afwijzing) wordt geregistreerd in ons systeem.

Heeft u nog vragen? U kunt ons bereiken per email via info@scheldezoom.nl of telefonisch op telefoonnummer 0113 317 547 (bereikbaar op werkdagen van 09.00-11.00 en 14.00-16.00 uur).

Het uitgiftepunt in Vlissingen is open van maandag t/m vrijdag van 08.30-12.30 en 13.00-17.00 uur.

Specialistische infuustherapie thuis
Gebruikt u infuustherapie in uw thuissituatie en is Scheldezoom Farmacie de apotheek die uw infusen en toebehoren levert? Dan kunt u met vragen terecht bij onze afdeling Speciaalapotheek.

Zij verzorgen voor u de levering van specialistische infusen zoals antibiotica en pijnmedicatie.

Over het algemeen is ook de thuiszorg betrokken bij deze vormen van infuustherapie. Zij ondersteunen u bij het aansluiten en toedienen.

Heeft u nog vragen? U kunt ons bereiken per email via speciaalapotheek@scheldezoom.nl of telefonisch op  nummer 0113 317 590  (bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur).