Home 5 Zorgprofessionals 5 Instellingsapotheek

Instellingsapotheek

Scheldezoom Farmacie is met haar afdeling Instellingszorg in staat om uw instelling te voorzien van farmaceutische zorg in al haar vormen.

Een gespecialiseerd team van apothekers, assistenten en farmaceutisch medewerkers verzorgt momenteel dagelijks de medicatie voor ruim 2000 intramurale cliënten.

Al uw cliënten optimale farmaceutische zorg aanbieden
Uw cliënten verdienen de beste veilige zorg en geneesmiddel verstrekkingen zijn daar een onlosmakelijk onderdeel van. Wij zijn graag uw partner in farmaceutische zorg en samen met uw organisatie brengen wij medicatieveiligheid op een hoger niveau.

Als instellingsapotheek verzorgen wij alle medicatiebewaking en -verstrekking voor met name intramurale cliënten van verpleeghuizen, verzorgingshuizen, revalidatieklinieken en psychiatrische behandelcentra. Scheldezoom Farmacie heeft hiervoor onder andere de beschikking over twee GDS machines en aanvullende controle apparatuur waarmee voor alle cliënten gebaxterde medicatie wordt bereid. Door het in eigen huis bereiden van GDS rollen kunnen wij zeer korte doorlooptijden realiseren van slechts enkele uren na voorschrijven.

Naadloze integratie van farmacie met uw kwaliteitsnormen
Als instelling bent u gehouden aan normen als HKZ. Scheldezoom Farmacie heeft haar dienstverlening vormgegeven binnen de kaders van ISO 9001 en NTA 8009. Hiermee zijn het kwaliteits- en veiligheidsmanagementsysteem van een hoog niveau binnen onze apotheek.

Afdeling instellingszorg doet er alles aan om de kwaliteit tot en met de cliënt te borgen. Dit ondermeer door uitvoeren van periodieke medicatiereviews in samenwerking met uw artsen, het uitvoeren van audits binnen uw instelling en bieden van ondersteuning in optimalisatie en scholing rondom medicatieprocessen in uw instelling.

FarMedRX is gekoppeld met Scheldezoom Farmacie
Gebruikt uw instelling FarMedRX als electronisch voorschrijf systeem? Dan geniet u van kwaliteits- en veiligheidsvoordelen bij Scheldezoom Farmacie. FarMedRX en de systemen van Scheldezoom Farmacie zijn aan elkaar gekoppeld waardoor patiënt- en medicatiegegevens zonder overschrijfstappen via beveiligde verbindingen kunnen worden uitgewisseld. Daarnaast wordt het apotheekassortiment automatisch bijgewerkt in uw FarMedRX omgeving, waardoor uw voorschrijvers altijd inzicht hebben in het actuele assortiment van Scheldezoom Farmacie.

Just-in-time aflevering van medicatie
De logistieke stromen tussen uw instelling en Scheldezoom Farmacie worden in strakke tijdvensters verzorgd door Scheldezoom en haar transportpartners. Wekelijkse of dagelijkse leveringen zijn binnen Zeeland en delen van Brabant en Zuid Holland eenvoudig te verzorgen.

Scheldezoom Farmacie onderzoekt graag met u de mogelijkheden om de aflevering van geneesmiddelen nog verder te verfijnen zodat de apotheekleveringen perfect aansluiten op uw interne zorgprocessen.