Home 5 Wie zijn wij 5 Bereidingsapotheek

Bereidingsapotheek

Binnen Scheldezoom Farmacie worden niet alleen medicijnen ingekocht, maar vinden ook eigen bereidingen plaats. Dit betreft bereidingen van geneesmiddelen die niet commercieel verkrijgbaar zijn, maar waaraan voor speciale patiëntengroepen wel behoefte is. Daarnaast wordt individueel op maat bereid. Het productie proces wordt uitgevoerd in een moderne en geavanceerde productieomgeving waarin zich ruimten bevinden met diverse cleanroom klasses. De bereidingen worden volgens strikte kwaliteitsbewaking geproduceerd en gecontroleerd door het eigen klinisch farmaceutisch laboratorium. Scheldezoom Farmacie voldoet hiermee aan de eisen zoals geformuleerd in de vigerende versie van de Circulaire “Handhavend optreden bij collegiaal doorleveren van eigen bereidingen door apothekers”.

Levering van deze geneesmiddelen vindt plaats aan het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis in Goes en Vlissingen, ZorgSaam Ziekenhuis in Terneuzen en een groot aantal externe ziekenhuizen, apotheekhoudende huisartsen, openbare apotheken in Nederland en bij de patiënt (in Zeeland) aan huis op basis van een recept.

Het assortiment omvat  onder andere:

  • Steriele en niet-steriele (voorraad)bereidingen (ampullen, infusie- en injectie vloeistoffen, oog- neus- en oordruppels, capsules, zetpillen, dranken en dermatica)
  • Risicovolle bereidingen op patiënt niveau (infusen voor immunotherapie en chemotherapie, cytostatica en antibiotica)

Verschillende toedieningsvormen zijn mogelijk:

  • Cassettes, infuuspompen, spuiten, infuuszakken

Productontwikkeling
Naast het bereiden van geneesmiddelen, ontwikkelt Scheldezoom Farmacie ook producten op aanvraag en blijven we innoveren.

Voor specifieke vragen met betrekking tot productontwikkeling of voor het aanvragen van een offerte kunt u contact opnemen met afdeling Verkoop: verkoop@scheldezoom.nl

Alle geneesmiddelen worden door gekwalificeerde apothekersassistenten en medewerkers geproduceerd volgens de richtlijnen van de GMP((-z) : de standaard voor bereidingen in de Nederlandse ziekenhuis apotheken. Daarnaast is Scheldezoom Farmacie geaccrediteerd conform ISO 9001.

Assortiment
In de assortimentslijst vindt u een overzicht van de voorraadproducten. Heeft u een vraag, verzoek of wilt u een bestelling plaatsen? Stuur een mail naar: Verkoop@Scheldezoom.nl of bel: 0113 317 575

Algemene leveringsvoorwaarden
Klik hier voor onze Algemene Verkoop- en Leveringsvoorwaarden.